As a way to help us visualize our updated building, Integrus Architecture has produced a set of renderings (draft drawings) to depict the spaces imagined in the renewed Parrington Hall.  These rendering illustrate the new openness of the atrium, the use of reclaimed materials, and a change in the location of various features and classrooms.

*Please note: There are also elements seen in these images that are currently serving as placeholders, as feedback will be sought in the coming months regarding specific uses of flexible spaces, furniture, and signage.

The 1st Floor Atrium


Upon entering Parrington, you will note the new single stair with treads made from reclaimed wood salvaged from the original 520-Floating Bridge.  Also note the original 1902-steel columns throughout, as well as relocated café (left) and new café seating.  Directly ahead, our Student Services office has been moved to be a central feature of the first floor. On the walls, you see reclaimed Douglas Fir paneling, as well as original exposed brick in the distance.

Café + Gathering Space


Another view of the expanded and central café and its adjoining café seating.  The table-top for the café counter is reclaimed Alaskan marble that formerly hung above the entrance to Student Services in Parrington Hall.  Through the arched doorway, you see the reception desk in Student Services.  The flooring throughout this first floor (and beyond) is end-grain reclaimed wood.

Second Floor Landing


In this second-floor rendering, the glass stair railing is highlighted and one can see how the original steel beams (in an X shape) continue up from the first floor.  Also noticeable here is the connected and open space above the café (see a peek-a-boo view of the café tables in the bottom left corner).  The dark grey textured ceilings are acoustic baffles meant to manage noise from the busy Atrium. Beyond the arched door in the center of the rendering are faculty offices.

Third Floor Landing


When you climb the stairs to the third floor, you will see a large open and flexible space for quiet study, group work, and informal conversations.  Through the arched door are additional faculty offices.  The brick feature wall is original 1902 brick that had previously been covered by plaster and drywall.  The Remak Commons classroom is off to the left.

Third Floor Landing (2)


From the previous photo, turn around 180' and you will now see the Denny Forum in the distance on your left.  Another study area is tucked over by the windows.  And through the double glass doors, you will find additional faculty offices, an employee kitchen, and stairway access to the fourth floor.  Again, sound baffling panels are used to manage sound, and select walls feature reclaimed Douglas Fir.